Wednesday, 28 October 2015

nk cepat ada zuriat?


tipulah kan klu pasangan yg dh kawen tu xmau anak kan.klu dpt cepat.lg best kan.dpt sorang dlu xpe.karang yg lain planning lain la kan....anak kan penyeri...nak  nak lg klu kawen ni.tetap dh soklan lazim makcik2 kehpo (mcm xbetoi ja ejaan) akan tnya..'bila lg nk ada anak' , 'dh ada ka belum' ' dh berisi ke belum'....aish....lemas kot...asyik tnya..dh tgk perut nipih.lg mau tnya ka acik? mmg saja nk sakitkan hati ker? (ini utk yg kawen,masih blum ada baby....i feel u'oll)

klu rezeki cepat tu.kira Alhamdulillah la.lg2 bunting pelamin kan...bkn semua la nk merasa momen2 indah jd ibu tau..nikmat..walaupn sakit Tuhan saja yg tau..tp sakit tu sat ja.nt mai setahun..lupa la.time tu tgedik2 nk lg <________________>

td masa scroll fb.tjumpa 1 blog ni.menarik tajuk dia....

"Ustaz ni bagitau atok. Kalau nak cepat dapat anak, satu je syaratnya..."

 

 teruih ja i'oll buka.nk baca juga la.sb lani mcm dh tergedik2 utk no.2.tp belum rezeki.manatau kan rezeki bila amalkan ni...hehehee...

ok..blog ni pun amik dr fb sorang hamba Allah ni juga.sebenarnya aku pun xtau pasti dia ni sapa,tp follower dia ramai (maafkan aku..klu aku terlepas pandang).dh buka fb dia.penuh dgn kata2 hikmat.petua2,doa..mmg berguna panduan2 yg dia bg.lebih2 utk pasangan suami isteri...(nmpak mcm byk ilmu ni) Allahualam...oh..dia duk bahasa diri dia atok.xtau pasepa....

cita dia.dia pun lmbat dpt anak.mcm2 dia try.dr jmpa doc,mkn buah zuriat,berurut,mkn jamu,bykkan sedekah,mcm2 la try.....pun xdak rezeki...so bila dia jmpa ustaz ni..SATU ja dia petua....
  

 "bahagiakan lah isterimu, ISTERI KENA BEBETUL RASA BAHAGIA.. JANGAN MARAH-MARAH DIA.. KENA MANJAKAN DIA"

 

berbunga2 hati bila baca ni.betulkan? sapa yg jd isteri mesti senyum simpoikan..setujukan? ya aku mmg SETUJU sgt2...bila pikiaq2 blk.betoi,bila isteri ni bahagia..dia stress.bila xstress, dia pun layan somi dia umpama raja..pastu somi pun hepy n bahagia kan.bila dh dua2 bahagia???? sendiri mau tau...tp xsemestinya nk anak ja kot..setiap masa.mmg wajid la gembirakan hati isteri apa...
ok..ni hanya lah salah 1 usaha kan.nk tegelak plak aku.bila baca kisah dia.dia siap tulis.dia try la manjakan wife dia walau terpaksa (mgkin dia saja kata ni..terpaksa)...mmg mujarab.walaupn.kdg2 si isteri jd mengada2kan...hihii..layankan ja.lama2 rela la...xlama pastu terbit la baby boy yg comei..mmg comei pun.sb ada pic kt fb dia. <____________>

tp tula...kdg2 kita pun xtau apa masalah pasangan tu..org kata ckp senang...tp amikla sebagai cabaran.utk sapa2 yg tgh ttc tu..amalkan tgk.ala nk manja2 bini tu.bkn la maksud p beli hadiah mahai2..spent masa ngn depa pun cukup rahmat dh..jgn asik belek hp ja..eh... (bkn laki ai tau).

kot sapa nk p usha fb dia.sila search nama ni 

Mizan As-Syatirie  atau p kt link dia teruih  https://www.facebook.com/shahrul.irfan.7?fref=ts



Tuesday, 15 September 2015

Hepy besday husband! & mkn2 di restoran hj sharin low@Perlis


13 september 2015...besday en babah..hepy besday luv..moga pnjang umo,murah rezeki serta bahagia di samping kami...jgn pernah bosan melayan kerenah kami tau!! ibu n wafiy luv u forever n ever.....


besdayboy...haish...segak aih..laki sapa la nih <__________>

xdak surprise2 apapun..dh xkuasa nk pikiq surprise pun..haha...kek2 pun xde thn ni.spti thn2 sebelum.sb bila beli.mesti TAK KAN habes.pastu ada chance duk lam esbox smpai berbulan2.nk buang syg.nk mkn mmg tak la kan..haish..membaziaq ja..lagpun en.babah bkn pencinta kek.aku pun xbpa nk suka mkn manes2 ni.takat 1 slice ok...dh la kek skrg ni mahai2 kan..klu kek murah.dh xsedap plak...(demand teruk hg ni)

mlm tu juz wish ja.risau kot tlena ja,asyik belek jam ja.bila nk koi 12.01 ni...haha..lgpun si dia kuaq lepak n tgk bola sblm tu...mula tu aku dh pikiaq mesti blk lewat ni...erm...xpa la.wish kt wasup la.tp wasup juga.tnya blk lmbat ka?dia jwb.sblm koi 12 ada umah dh..haha..eh..ingt org nk buat surprise ka kt dia....tp sempat gak aku perli.mana lau kot member2 nk celebrate kan...haha...ayat jeles di situ <_________>.

en.babah blk dh 11.45 gitu..aku p buka pintu.sb dia mmg jenis mls bw kunci.buka pintu bg senyuman paling manissss smbil wish hepy besday siap2 haha...(sblm ni klu dia blk lewat..mmg muka elok sikit dr kak limah kot,bebai sb tgh sedap tdo,cl suh buka pintu) kahkahhh...

esk tu..cuti.ahad kan.aku ckp jom la p lunch..ai belanja...hehe..kemain kan...nk belanja..dia ckp.ok on! so, aku suh dia gtau nk mkn mana?..bole plak suh aku lak decided.ish...u ni tak romantik betoi okk! erm..klu kt perlis ni..xbyk pun tempt best2 nk celebrate,nak2 tgh hari lak...tp xpa la..aku kata.jom la p sharin low.sb semenjak buka.skali pun xpenah p.sb tah...hihii...besdayboy setuju jer...seee...tak byk songeh...len kali p mamak sudah laaa...haha

sblm p tu.belek2 google juga.menu apa yg best utk mkn tgh hari.sblm ni penah mkn nasi goreng cina n butter prawn..sedap!

sampai sana.kami order ni;


butter prawn (M) - RM28
sedap.dh la rupa pun menarik.recommended.pandai kan depa buat sarang tu jd cantik.



 daging cendawan (M) - RM25
oklaa..mcm daging kicap ja.daging lembut..



 baby kailan sos tiram (M) - RM18
ok,tp cm xbpa fresh sayuq tu.sbnarnya besdayboy salah order.nk order pak choi tu.haha



 siakap nyonya stim (ikut berat) 100gm RM7
sb ramai asyik review kata best.so marilah mencuba.sedap juga..rasa mcm asam pedas/kengsom.tp xla pedas.masam2 manis pedas sikit.eh..xtau la nk cita...

erm...portion untuk semua ni byk u'oll..sb hidang cmni dia juz ada saiz M @ L ja.so klu couple ja p..mmg xkan abes la..oh..ada menu lain juga mcm nasi goreng,yee mee apa tu..tu aku letak (M) mewakili medium punya hidangan..bole mkn 3-4org dewasa...klu lg ramai bole amik large..aku rasa 6-7 org kot bole mkn...so aritu aku,en.babah n mak + budak kecik ja mkn.maseh berbaki lauk.kena ratah2 la juga.sib baik.xtambah nasi..ada lg space nk ratah2...


 order ni juga longan seacoconut - RM5
best.manis.sejuk tekak.aku kutip mkn longan..tu cm xnmpak ja kan

so..total aritu kena RM159.40 termasuk 2 jus asam boi kedondong (sedap) + sirap fav wafiy selain ribena n mak teh o ais limau.ngn nasi utk 4org....wafiy mkn byk plak tu,selera dia kot....

 mkn lalu sungguh...tgk kiri kanan dia blasah..haish..geram ibu..

haiii..acah-acah edit

sudah mkn tu..lajak plak ke padang besaq..klu dr kangar dlm 1/2jam ja kot..xdak nk beli apapun.en.babah ja nk beli kasut wat pkai lenjan p keja..sb ritu dia tgk mber dia beli.lawa...tp smpai keja tu.dh abes design yg dia nak tu.pastu dh tak restock dh...erm...xpa la,nt kita p cari hat elok sikit la..tahan lama kannnnn....

dh tu tlg beli adik aku kirim nk mangkuk tingkat kaler2 utk MIL dia n maksu husband dia..lawa la plak.pasaipa sblm ni aku xtau pun kewujudan bendalah ni.sb selalu tgk hat klasik tu ja.mcm tin tu kan.tak pun plastik jenama tupperware tu...hihi..tp padan la.rega pun sama cantik.

lawa kan...ni amik pic nk tnjuk adik aku.nk saiz n kaler apa..harga juga ikut saiz ok.dlm RM35-65.tu kira lepas nego..kurang pun sikit jer..alasan duit kita jatuhhhhhh...huh!!